Fontosabb események

 • Megújult a DT (Diák Tanács)

 • A 2022-2023-as tanév struktúrája!

 • „Szeretném felverni lelkem dalával
  A szomorúak szívét, a világot.”
  „És szeretnék alkotni csodásat és
  Ezer gyönyörűt, szépet meg nagyot” József Attila
  Április 11-én a Magyar Költészet Napja alkalmából iskolánkban szavalóversenyt rendeztünk. Köszönjük a szavaló diákjainknak, hogy felemelővé tették az ünnepet. Mindenkinek gratulálunk a szép szavalásért. Kiemelnénk díjazottainkat.
  Dicséretben részesültek: Halász Örs (V. A), Tankó Izabella (V. B), Fikó Valéria-Teréz (VIII. A), Gergely Anett (VIII. B), Koncz Sára-Alexandra (VIII. A), Mihók Anna (VII. A)
  Különdíjban részesült: Ferencz István-Lehel (VII. B)
  Helyezések:
  III. hely: Timár Janka (VI. B) és Ambrus Adrienn-Zita (VII. B)
  II. hely: Sára Veronika (V. A) és Tankó-Timár Rita (VII. A)
  I.hely: Csillag Dorottya-Mária (V. B) és Molnár Bíborka (VIII. A)

 • „Újra alakult a DT (Diák Tanács)! Az MGK suli VIII. A osztály diákjai jöttek az ötlettel és megvalósították. Balla Botond az elnök, Molnár Szilárd az alelnök, Bilibok Jázmin a titkár, Csillag Dorottya, Blága Alpár, Csillag Szabolcs, Hadnagy Iringó, Mihók Dávid, Ambrus Adrienn, Dobál Andrea és Tankó Sarolta az osztályok képviselői. Heti egy gyűlésen minél több, a diákok számára is izgalmas programmal készülnek. Már meg van szervezve egy suli-buli, pontos programmal, amire okt. 6-án kerül majd sor. Szeretnének még szervezni sportnapokat, bulikat, farsangot és iskolán belüli pályázatokat, amikkel élvezetesebbé tehetik az iskolás napokat. ’’ Bilibok Jázmin

 • Az iskolánk szerette volna, hogy az utolsó iskolai nap ünnep legyen, még akkor is, ha „a sors egy kicsit másképp rendelkezett”, így egy úgynevezett virtuális tarisznyát állítottunk össze a ballagó diákoknak.(Virtuális tarisznya)

 • Advent negyedik vasárnapján színvonalas előadása volt a VI. A osztálynak. Osztályfőnökük, Mihók Emőke tanárnő irányításával előadták „A kis herceg” című darabot. (Képek a Galéria-ban)

 • Idén sem maradt el az ünnepváró karácsonyi előadásunk. Rövid, meghitt hangulatú műsor után kezdődött a vakáció. (Képek a Galéria-ban)

 • A karácsonyi készülődés jegyében kézműves foglalkozásokon a diákjaink gyönyörű karácsonyi díszeket készítettek. Ezekkel a termékekkel részt vettek a Középloki és Gyimesbükki adventi vásáron.

 • Megalakult (újra megalakult) az iskola Diáktanácsa (DT) és bemutatakoztak. A diákok nagy örömmel fogadták! (Diáktanács)

 • A pedagógusnapot az egész világon ünneplik, általában az adott országnak az oktatás területén elért egy-egy nagyobb vívmányához kötődően. Románában a „Tanítók Napját” minden évben június 5-én ünnepeljük (ezen a napon született Gheorghe Lazăr, akit a romániai oktatás megalapítójának tartanak). Tanítónak, tanárnak lenni nagy felelősség, emberek életére van kihatással. Ebből az alkalomból a jelenlegi tantestület egy kis ünnepséggel köszöntötte a nyugdíjas kollegákat. (Tovatűnt múlt a jelenben)