Fontosabb események

 • A 2019 febr. 23-án Csíkmadarason megrendezett Terra földrajzverseny körzeti szakaszán iskolánk diákjai a következő eredményeket érték el:
  V. osztály: Fikó Roland I. hely; Tankó Áron III. hely; Bilibok Jázmin emléklap.
  VI. osztály: Baliga Romuáld III. hely.
  További sok sikert kívánunk nekik a verseny megyei szakaszára is!

 • Március 1-én a VIII. osztályos tanulók farsangi maszkabált szerveznek az iskola diákjainak.

 • A népi köztudat szerint Szent Katalin az újborral kezdődő kisfarsang utolsó napja, amikor országszerte Katalin-bálokat rendeztek. Ezután sem bál, sem lakodalom nem esett karácsonyig. Iskolánk is megrendezi az ez évi Katalin-bálunkat (november 24-én). A bál elmaradhatatlan része az előadás, tombola, jó zene. ,,Kell egy kis áramszünet, időnként mindenkinek, és aztán megint mehet minden tovább.” Ahogy egykoron Hofi Géza közismert dala is összefoglalta, minden embernek jár egy kis kikapcsolódás, szórakozás. Mindenkit szeretettel hívunk, várunk.!

 • A pedagógusnapot az egész világon ünneplik, általában az adott országnak az oktatás területén elért egy-egy nagyobb vívmányához kötődően. Románában a „Tanítók Napját” minden évben június 5-én ünnepeljük (ezen a napon született Gheorghe Lazăr, akit a romániai oktatás megalapítójának tartanak). Tanítónak, tanárnak lenni nagy felelősség, emberek életére van kihatással. Ebből az alkalomból a jelenlegi tantestület egy kis ünnepséggel köszöntötte a nyugdíjas kollegákat. (Tovatűnt múlt a jelenben)

 • A 2018-2019-es tanév struktúrája!